Spółka Spedimex, już po raz kolejny, została laureatem konkursu Pracodawca Roku. Nagroda jest przyznawana firmom, które wyróżniają się pod względem polityki personalnej, aktywnym na lokalnym rynku pracy.

Organizatorem konkursu jest Powiatowy Urząd Pracy w Zgierzu. Kapituła organizowanego już od pięciu lat przedsięwzięcia, bierze pod uwagę wiele czynników wpływających na warunki pracy. Kryteria weryfikowane w konkursie to między innymi: możliwości indywidualnego rozwoju pracowników,

bezpieczeństwo i warunki socjalne oraz działania prowadzone w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu.

Uroczysta gala, podczas której wręczone zostały pamiątkowe statuetki, miała miejsce 26 września podczas VI Targów Pracy Powiatu Zgierskiego. W przedsięwzięciu tym wzięło udział 48 pracodawców z terenu powiatu zgierskiego i Łodzi, reprezentujący m.in. branże: logistyczną, transportową, budowlaną oraz inne.